top of page
infiltration-infiltratie.jpg

Plasma Rich Platlets-PRP

or

Autologs Concentrated Plasma-ACP

Het gebruik van plasma rijk plaatjes PRP is een volledige nieuwe techniek om op een natuurlijke ,lichaamseigen herstel procedure in gang te zetten voor een herstel.
Naast hyaluron zuur dat in de gewrichten kan ingespoten worden is PRP injectie eveneens hierbij mogelijk. Hierbij wordt een hoeveelheid bloed afgenomen en gecentrifugeerd en vervolgens wordt het plasma,PRP in het gewricht ingespoten.  In dit plasma zitten de geconcentreerde  groei- en herstelfactoren die een herstel in het lichaam bevorderen bij kwetsuren. Deze techniek kan gebruikt worden voor artrose van de gewrichten maar eveneens ook voor letsels van spieren en pezen.(Achillespezen of dergelijke).
Het is aangewezen voor gewrichten waar er een lichte tot middelmatige artrose/ slijtage aanwezig is. Ook pijn bij lang stappen of  bij het gebruik van trappen. Typische klachten hiervan zijn stijfheid, ochtendpijn of ook startpijn genaamd.
 
Er zijn weinig nevenwerkingen bij het gebruik van PRP aangezien dit lichaamseigen is en
het risico op infectie sterk verminderd wordt door het gebruik van een dubbele spuit die hiervoor speciaal ontwikkeld werd door arthrex.
 
Voor chronische peesontstekingen, ook tendinitis genaamd, kan deze autolog conditioned plasma (ACP) gebruikt worden als alternatief voor cortisone infiltraties. Cortisone infiltraties kunnen op sommige plaatsen ook best vermeden worden gezien het risico van scheuren hiervan (vb. Achillespees, quadriceps of de patellapees).

bottom of page